O nama

Dom za starije i nemoćne osobe Konavle ustanova je čiji je osnivač Općina Konavle, namijenjena građanima starije životne dobi s ciljem podizanja kvalitete njihovog života, pružanjem zdravstvene, socijalne i psihološke pomoći. Prostori doma izgrađeni su i opremljeni prema visokim standardima, podijeljeni su po vrstama i procesima rada i organizirani su u suterenu, prizemlju, I. katu, II. katu i potkrovlju. U samoj zgradi Doma smješten je restoran s kuhinjom i caffe bar. Nudimo stalni i privremeni smještaj, te stacionarni smještaj za osobe s potrebom za povećanom medicinskom skrbi visoke kakvoće za 80-tak korisnika u 51 smještajnih jedinica: od toga 19 jednokrevetnih i 32 dvokrevetne sobe. Grijanje, hlađenje i ventilacija svih prostorija Doma je preko centralno upravljanog sustava što osigurava ugodne uvjete za boravak korisnika.

Gdje smo

U Konavlima, najjužnijoj općini Lijepe Naše, zelenoj oazi blage mediteranske klime, na Grudi, naselju smještenom podno Ilijinog brda, na samom rubu Konavoskog polja, u blizini poznatog turističkog izletišta „Konavoski dvori", udaljenom 30-tak kilometara od Dubrovnika i 10-tak kilometara od granice s Crnom Gorom. Ova mirna, prirodnim ljepotama okružena lokacija pruža osjećaj blizine doma i uključenosti u svakodnevni život.

Zgrada se nalazi u izgrađenom dijelu naselja neposredno uz Dom kulture i zdravstvene ambulante sa ordinacijom liječnika opće prakse i stomatološkom ordinacijom.

U samom centru Grude, na udaljenosti 300 m od Doma nalaze se trgovine, pekarnice, frizerski saloni, salon za manikuru i pedikuru, ljekarna, banke, pošta, cvjećarnica te caffe barovi. U blizini Doma nalazi se i Župna crkva presvetog Trojstva.

Ispis

Centralni zajednički prostori unutar Doma sastoje se od blagovaonice i dnevnih boravaka sa mini-kuhinjama koji su smješteni na svakom katu, a namjenjeni su svakodnevnom korištenju stanara objekta. Unutar Doma nalaze se i knjižnica, prostor radne terapije te kapelica u kojoj korisnici zadovoljavaju svoje duhovne potrebe.

Kako bi se olakšao život korisnicima uz iskusno osoblje i bogatstvo sadržaja pozornost je posvećena svakom detalju od smještaja, visoko kvalitetne medicinske skrbi, socijalno psihološke pomoći, kreativnog provođenja vremena i usluga dnevnog boravka.

Osoblje doma

Ravnateljica Doma je Luce Pušić bacc.med.tech., koja je 28 godina provela u Općoj bolnici Dubrovnik i to 5 godina kao sestra instrumentarka, a 23 godine kao glavna medicinska sestra operacijskog bloka – OB Dubrovnik.

Naš tim osoblja koji su u neposrednom kontaktu sa korisnicima čini: socijalni radnik, glavna medicinska sestra, medicinske sestre i njegovateljice.

U okviru zdravstvene skrbi pružamo uslugu svakodnevne fizikalne terapije.

Medicinsko osoblje pruža 24-satnu njegu i skrb korisnicima stacionara, te korisnicima u stambenom smještaju ovisno o njihovim potrebama. Sve sobe u Domu povezane su na centralni medicinski sustav dojave putem kojeg svaki korisnik Doma može u bilo koje vrijeme pozvati medicinsku sestru. Usluga zdravstvene skrbi za korisnike stacionarnog dijela uključuje i redovite posjete liječnika opće prakse iz Doma zdravlja Dubrovnik, ordinacije „Gruda“ koja je smještena odmah u blizini Doma, dok se korisnicima stambenog dijela ta usluga pruža u samim prostorijama ordinacije.

Medicinski tim je sastavljen od medicinskih sestara i njegovateljica uz vodstvo glavne medicinske sestre Doma, Marije Knežić bacc.med.tech., a koje su radno iskustvo u struci stekle u raznim zdravstvenim ustanovama.

Ostalo osoblje koje dodatno pridonosi kvaliteti pruženih usluga čine voditelj računovodstva, računovodstveni referent, kuhari, pomoćni kuhar, servirka, čistačice, pralje te kućni majstor.

Dom za starije i nemoćne osobe "Konavle"

  • Gruda 152, 20215 Gruda
  • OIB: 95859693632
  • TEL: +385 20 441 900
  • e-mail: info@domkonavle.hr


DOKUMENTACIJA ZA PRIJEM


DODATNI KONTAKTI

  • Centrala: 020/441 900
  • Socijalni radnik: 020/441 954
  • Računovodstvo: 020/441 967, 020/441 968
  • Tehnička služba: 020/441 920